GÜVEN KARİYER

4447 Sayılı Kanunun Ek 4üncü Maddesinde Öngörülen Çok Tehlikeli Sınıfta Yer Alan İşyerleri

Teşvik - SGK Teşvikleri - 4447 Sayılı Kanunun Ek 4üncü Maddesinde Öngörülen Çok Tehlikeli Sınıfta Yer Alan İşyerleri

4447 sayılı Kanunun ek 4 üncü maddesi uyarınca, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında çok tehlikeli sınıfta yer alıp ondan fazla çalışanı bulunan ve üç yıl içinde ölümlü veya sürekli iş göremezlikle sonuçlanan iş kazası meydana gelmeyen işyerlerinde çalışanların işsizlik sigortası işveren hissesi teşviki olarak bir sonraki takvim yılından geçerli olmak üzere ve üç yıl süreyle %1 olarak alınması hükme bağlanmıştır. Anılan madde hükmünün uygulamasına yönelik 31/12/2018 tarihli ve 30642 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Çok Tehlikeli Sınıfta Yer Alan ve Ondan Fazla Çalışanı Bulunan İşyerlerinde İşsizlik Sigortası Primi İşveren Payı Teşvikinden Yararlanılmasına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ ile uygulamaya ilişkin hususlar açıklanmıştır.

SGK HAKKINDA

Sosyal sigorta kolları ile ilgili ilk kanun, 27.06.1945 tarihli ve 4772 sayılı İş Kazaları, Meslek Hastalıkları ve Analık Sigortaları Kanunudur. Bu Kanunun yürürlüğe girmesi ile İş Kazaları, Meslek Hastalıkları ve Analık Sigortası uygulanmaya başlamıştır. Anılan Kanuna paralel olarak 16.07.1945 tarihinde 4792 sayılı İşçi Sigortaları Kurumu Kanunu çıkarılmıştır. Bu Kanunun 01.01.1946 tarihinde yürürlüğe girmesiyle İşçi Sigortaları Kurumu kurularak 1945 yılına kadar kurulan çok sayıdaki sandığın da birleştirilmesi sağlanmıştır. İşçi Sigortaları Kurumu kurulduğu yıl, ilk önce 4772 sayılı İş Kazaları, Meslek Hastalıkları ve Analık Sigortaları Kanunu kapsama alınmıştır.

SGK Teşvikleri - 4447 Sayılı Kanunun Ek 4üncü Maddesinde Öngörülen Çok Tehlikeli Sınıfta Yer Alan İşyerleri

Teşvik Danışmanlığı

Teşviklerin etkili bir şekilde yönetilmesi işveren maliyetlerinizi azaltmada önemli bir rol oynar. Bu noktada Güven Kariyer olarak, teşvikleri yakından takip etmeniz ve devlet katkılarından faydalanmanız için buradayız.

Güven Kariyer

Karmaşık teknik hesaplamalar ve yanlış hesaplamalar sonucu karşı karşıya kalacağınız cezai yaptırımları ortadan kaldırıyoruz. Teşvik Danışmanlığımız ile söz konusu sorumlulukları üstlenerek teşvik süreçlerinizi doğru ve eksiksiz bir şekilde yönetmeyi taahhüt ediyoruz.

GÜVEN KARİYER

Referanslarımız

Nurdil Teknik Soğutma

Kuruluşu 1965 yılına dayanan Nurdil Teknik Soğutma A.Ş. 400'ü aşkın çalışanı ile soğutma sektörünün lider firmaları arasında yer almaktadır.

Nurdil Teknik Soğutma
Türkiye
Nurdil Teknik Soğutma
Petlas

Petlas, 1976 yılında Petrokimya Holding bünyesinde motorlu taşıt lastikleri üretmek üzere kurulmuştur. Faaliyetlerini Kırşehir'de bulunan fabrikasında yürütmektedir.

Petlas
Türkiye
Petlas
Atagür

1956 yılından bu yana faaliyet gösteren ATAGÜR, yarım asırı aşan tecrübe ve bilgi birikimiyle, yurtiçi ve yurtdışı pazarlarda gücünü daha da fazla hissettirmek amacıyla küreselleşen dünyamızda yeni bir vizyon ile baştan sonra imajını tazeleyerek son yıllarda yapmış olduğu güçlü yatırımlar ve mobilyaya kattığı esnek tasarım yaklaşımıyla farklılığını çok net bir şekilde ortaya koymaktadır.

Atagür
Türkiye
Atagür
Milangaz

1960’tan bu yana kaliteden ödün vermeyen ve tüketici odaklı yaklaşımı ile aranan ve tercih edilen bir marka olan Milangaz, LPG sektörünün lider oyuncuları arasında yer almaktadır. Milangaz, Türkiye’nin 81 ilinde 950’yi aşkın ilçesinde kesintisiz bütün segmentlerde LPG hizmeti vermektedir.

Milangaz
Türkiye
Milangaz
WhatsappDestek