GÜVEN KARİYER
İşsizlik Ödeneği Alanların İstihdamı Halinde Sağlanan Teşvik Uygulaması
Teşvik - SGK Teşvikleri - İşsizlik Ödeneği Alanların İstihdamı Halinde Sağlanan Teşvik Uygulaması
İşsizlik ödeneği almakta olan sigortalıları işe alan özel sektör işverenleri, kalan işsizlik ödeneği süresince, bu sigortalıların prime esas kazanç alt sınırı üzerinden hesaplanan kısa vadeli sigorta primi oranının %1'i, uzun vadeli sigorta kolu prim oranının, genel sağlık sigortası prim oranının sigortalı ve işveren payının tamamı kadar teşvikten yararlanabilir.
SGK HAKKINDA
Sosyal sigorta kolları ile ilgili ilk kanun, 27.06.1945 tarihli ve 4772 sayılı İş Kazaları, Meslek Hastalıkları ve Analık Sigortaları Kanunudur. Bu Kanunun yürürlüğe girmesi ile İş Kazaları, Meslek Hastalıkları ve Analık Sigortası uygulanmaya başlamıştır. Anılan Kanuna paralel olarak 16.07.1945 tarihinde 4792 sayılı İşçi Sigortaları Kurumu Kanunu çıkarılmıştır. Bu Kanunun 01.01.1946 tarihinde yürürlüğe girmesiyle İşçi Sigortaları Kurumu kurularak 1945 yılına kadar kurulan çok sayıdaki sandığın da birleştirilmesi sağlanmıştır. İşçi Sigortaları Kurumu kurulduğu yıl, ilk önce 4772 sayılı İş Kazaları, Meslek Hastalıkları ve Analık Sigortaları Kanunu kapsama alınmıştır.Teşvik Danışmanlığı
Teşviklerin etkili bir şekilde yönetilmesi işveren maliyetlerinizi azaltmada önemli bir rol oynar. Bu noktada Güven Kariyer olarak, teşvikleri yakından takip etmeniz ve devlet katkılarından faydalanmanız için buradayız.
Güven Kariyer
Karmaşık teknik hesaplamalar ve yanlış hesaplamalar sonucu karşı karşıya kalacağınız cezai yaptırımları ortadan kaldırıyoruz. Teşvik Danışmanlığımız ile söz konusu sorumlulukları üstlenerek teşvik süreçlerinizi doğru ve eksiksiz bir şekilde yönetmeyi taahhüt ediyoruz.